start  RSS 2.0  Follow Datsmor  

Äntligen

Nu så blir det lite mer ordning hemma, Kärlek står och pysslar om det blivande kontoret och jag ska strax ta hand om de där envisa enstaka kartongerna som fortfarande står ouppackade i ett hörn.. Så jag har det jag gör i kväll. =)

Nu ska jag dyka ner i en låda! Ha en fin kväll! =)


Köket

Här kommer lite fler bilder från köket. Fins någon bild sen tidigare, den kan ni se här. Senaste tillskottet är vår sideboard, superpraktisk! (Och snygg!) Ovanför kommer det skruvas upp två vita tavellister, svär lite över att det är betongvägg.. men det ska göras! =)


Tapetsering

Nu är äntligen den nya tapeten i köket uppe! Det blev lite strul med hyresvärden om vem som skulle göra jobbet, så allt tog lite längre tid, men nu så är det gjort. Den gamla tapeten hade sett sina bästa dagar, köket är nämligen inte omtapetserat sen huset byggdes.. omkring 18 år med hyresgäster sätter sina spår.

Köket blev ljust och fint, vi blev riktigt nöjda!  


Småfåglar

Har haft ett mönster på dessa små fåglar liggande rätt länge, kände att de var dags att prova sy dom små sötnosarna. Nu är inte jag den duktigaste på att sy, men jag försöker i alla fall.. ett roligt litet projekt här hemma =)


Torky

Sen vi flyttat har vi inte fått upp hållaren för hushållspappret, mest för att det inte funnits något vettigt ställe att hänga upp den på (sen är det inte den snyggaste hållaren heller). Här om dagen kom jag till å tänka på en lösning som jag sett flera använda sig av, jag tror det var hos Hildur med bloggen Fixa och Dona som jag såg idéen först. Hade lite tyg liggande, så det var bara att klura lite, ta fram symaskinen och sy =)


Första förvandlingen

Köket var nog det som var först ut att få ett litet ansiktslyft, välbehövligt om man inte riktigt är överräns med utseendet på hyreslägenhetens standardkök.


Nu har det hänt lite mer än så i köket, det kommer bilder på det senare. Ny tapet har kommit upp och ett tusenbitarspussel i form av ett sideboard är på plats.

 


Underbart

Jag hoppas att ni alla njuter av det underbara vädret nu! Det gör i alla fall jag, det är en stor iskaffe och en bra bok ute på balkongen som gäller i dag =)

I går kväll letade jag fram symaskinen och gjorde klart kuddarna, blev inte helt nöjd med resultatet men det duger fint så länge. Blev trots allt lite mysigare på balkongen även om det är en bit kvar..
Fick lite tyg över också, det blir förmodligen en duk/löpare av det så småning om.Ha en bra dag nu! Kram

Drömmar

För övrigt så drömmer jag om ett härligt, mysigt och rofullt sovrum just nu. Längtar tills tapeterna kommer upp, så man kan börja göra i ordning resten.

Jag tänker mig stora kraftiga gardiner (För att dämpa ljud & ljus under natten) varvat med vita flortunna gardiner som släpper igenom ett underbart ljus på dagen. Tänk hotellrum så har ni ungefär vad jag är ute efter, en hel vägg med gardiner från golv till tak.

Något i stil med dessa..


Kuddar

Efter lite inspiration från Malin med bloggen Inspiration & Design, tänkte jag att jag skulle fixa lite snygga kuddar till balkongen! Så när jag snubblade över en stuvbit på Åhléns igår, slog jag till direkt. Passade även på att köpa innerkuddar (35x50cm) som kommer bli fina till de annars så tråkiga klappstolarna vi har där ute.. Tyget är den tunnare varianten av vaxduk, tror det kommer funka bra. Tål nog ett lätt sommarregn i alla fall =)

Nu ska jag bara hitta lite tid och ork att leta fram symaskinen.. Kanske i helgen. Måste ju ha något mysigt att luta ryggen mot när man njuter av den sköna solen!

På balkongen

Växterna trivs på balkongen, och det har även tillkommit lite nytt. Så nu finns det sockerärtor, ruccola, gräslök, basilika och timjan. Oslagbara i min matlagning! =)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...